Aloe Bits N Peaches

Selain aloe vera gel botol kuning tu, Aloe Bits n’ Peaches adalah produk Forever Living yang paling popular untuk kanak – kanak. Berbeza dengan botol kuning, produk ini dicampur dengan pati buah peach asli. Tidak hairanlah kenapa produk ini dinamakan ‘ubat cacing paling sedap’ dan menyelerakan!

Aloe Bits N Peaches

Aloe Bits N Peaches – Buah Masak Ranum Semulajadi.

Sesuai dengan nama diberi, ia mengandungi ketulan aloe vera asli ( bits in English) di dalam pati buah peach asli. Bayangkan ketulan – ketulan gel aloe vera asli ini dicampur ke dalam jus pati buah peach yang masak ranum secara semulajadi.

Untuk kategori kanak- kanak, inilah botol paling sedap jika dibandingkan dengan aloe vera botol kuning. Tambahan pula kualiti buah yang digunakan ini bukan masak ranum dengan bahan kimia, malah ia dipetik ranum ketika di pokoknya.

Di pasaran luar sana kebanyakan buah yang dijual akan masak ranum gunakan kaedah tiruan yang mengurangkan khasiat aslinya.  Hal ini tidak berlaku di syarikat yang mempunyai standard kualiti yang cemerlang.

Sesuai Untuk Kanak – Kanak

Ada yang bertanya, betul ke minuman ini sesuai untuk kanak-kanak? Sejak berabad lamanya, penduduk di seluruh dunia telah menggunakan aloe vera kerana manfaat kesihatannya. Penambahan pati buah peach ini membawa karotenoid –sejenis antioksida dan sumber vitamin A yang penting untuk mengekalkan fungsi sistem imun tubuh badan.

  • Mengandungi khasiat aloe vera yang diperkaya dengan khasiat buah pic @ peach yang enak dan sangat digemari kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem daya ketahanan badan (imuniti)
  • Membantu sistem penghadaman dan mengurangkan sembelit
  • Buah peach adalah sumber yang sangat kaya dengan Vitamin A dan potasium yang membantu menjadikan kulit lebih sihat, gebu dan ‘glowing’
  • Membantu proses detox usus
  • Mengurangkan masalah batuk, paru-paru dan lelah

Awasi Anak- Anak Semasa Bermain

Ibu bapa digalakkan untuk mengawasi anak ketika bermain dengan tanah  yang tercemar, terutamanya jika mereka cenderung memasukkan jari tangan ke dalam mulut.  

Cuci tangan anak sebaik sahaja selesai bermain atau sebelum menyuap makanan. Namun jika perlu ‘standby’ ubat, maka Kak Mar  amat galakkan ibu bapa sediakan ‘ ubat cacing sedap’ ini di rumah. 

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan ubat cacing ini atau mana-mana produk Forever Living, boleh terus hubungi Kak Mar, KLIK DI SINI. InsyaALLAH Kak Mar luangkan masa untuk setiap pertanyaan yang masuk. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *