Aloe Vera Gel

Forever  Aloe Vera Gel (AVG) ini semakin popular di kalangan pengguna di Malaysia kerana banyak manfaat khususnya kesihatan usus. Kak Mar pada mulanya diperkenalkan dengan produk ini sekitar tahun 2017 oleh sahabat Kak Mar.

Kak Mar akui pada mulanya tertarik dengan model perniagaan dan pelan pemasarannya yang telus. Tambahan pula konsepnya berurusan ‘direct’ dengan ladang tanpa orang tengah. Akhirnya membawa kepada jatuh cinta dengan khasiat produk setelah Kak Mar sendiri telah kembali pulih dari masalah sakit tumit.

Sebelum ini Kak Mar menulis satu artikel tentang kebaikan aloe vera untuk kesihatan usus. Baca di sini.

Aloe Vera Gel
Si Botol Kuning

KANDUNGAN NUTRISI

Ada banyak kandungan nutrisi AVG Forever Living untuk tubuh badan manusia. Isi kandungan pelepah aloe vera berbentuk gel tersebut mengandungi 200 sebatian, termasuk 20 mineral, 18 asid amino dan 12 vitamin.

Inilah sebab kenapa produk daripada proses penstabilan aloe yang dipatenkan ini digemari oleh pengguna yang ingin mengekalkan sistem pencernaan yang sihat dan tahap tenaga semula jadi.

Pensijilan FOREVER

Aloe Vera Gel keluaran Forever Living Products sangat dijaga kualitinya. Jika perhatikan label di botol kuning ini terdapat 4 logo yang sangat penting untuk kita kenalpasti dan faham.

  •  The International Aloe Vera Science Council (IASC)

Forever Aloe Vera Gel merupakan produk pertama yang menerima pensijilan oleh Majlis Sains Aloe Antarabangsa (IASC) ini. Sijil pengiktirafan dari IASC ni menunjukkan aloe vera FLP selamat & tiada emodin. Emodin ialah getah aloe vera berwarna kuning yang boleh akibatkan keracunan, keguguran, atau cirit birit.

  •  KOSHER RATING

kosher certification

Sangat jarang syarikat lain dapat sijil ni. KOSHER RATING menunjukkan yang setiap produk yang dikeluarkan syarikat tersebut tidak ada setitik pun bahan kimia berbahaya dalam produk.

  •  HALAL IFANCA

Organisasi peringkat dunia yg mengawal produk halal. Apabila anda travel ke luar negara, boleh jadikan panduan logo halal ni untuk produk halal yang diyakini.

  • KKM MALAYSIA

Setiap produk yang berdaftar KKM mempunyai nombor pendaftaran MAL (contoh MAL 19988268T ) dengan  label keselamatan Hologram pada pembungkusannya. Kita boleh menyemak status pendaftaran sesuatu produk melalui link ini  https://www.npra.gov.my / ATAU dengan menghubungi Bahagian Regulatori Farmasi Negara di talian 03-78835400.

Untuk maklumat lanjut tentang produk ini rujuk pada muat turun PDF.

Bagaimana Cara Dapatkan Aloe Vera Gel ini?

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan AVG ini atau mana-mana produk Forever Living, boleh terus hubungi Kak Mar, KLIK DI SINI. InsyaALLAH Kak Mar luangkan masa untuk setiap pertanyaan yang masuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *