Masu Asli Forever Living

Madu Asli Forever Living ni merupakan hasil lebah dalam bentuk cecair yang boleh dimakan begitu sahaja. Ia juga boleh dijadikan pemanis dalam makanan atau minuman untuk pelbagai tujuan kesihatan. 

Antara fakta ringkas mengenai  item yang berkualiti tinggi ini termasuklah: 

  • Madu pekat dan berwarna gelap kerana ia dituai di kawasan gurun dan mengandungi peratusan air yang sangat minima.
  • Mengandungi hanya 70 kalori setiap sudu
  • Ia tidak dimasak, ditapis atau diproses
  • Berfungsi sebagai pembekal tenaga semulajadi
  • Menyokong fungsi sistem imunisasi badan
  • Rekabentuk botolnya yang unik dimana mudah digunakan dan menghalang kehilangan mana-mana nutrient yang berharga disebabkan cahaya matahari.
  • Pemanis semulajadi
  • Mudah dicerna dan diserap oleh badan
  • Membantu proses penghadaman

PESAKIT DIABETES BOLEH MAKAN MADU ASLI FOREVER LIVING

Penyakit diabetes sehingga kini tidak boleh diubati tetapi boleh dikawal. Cara untuk mengawalnya adalah dengan mengawal tahap gula dalam darah. Bagaimana nak kawal gula ini jika dah makan madu? Tak tinggi ke bacaan gula dalam darah tu nanti?

Disinilah pentingnya pemilihan madu yang banyak dipasaran. Tahu tak dipasaran terdapat banyak madu yang telah dicampur dengan gula? Bila dah dicampur dengan gula ianya dah tak jadi ubat malah menambah penyakit yang sedia ada.  

Masalah utama bagi pesakit diabetes adalah terletak pada pengambilan karbohidrat bukan pengambilan gula itu sendiri. Peningkatan gula dalam darah adalah disebabkan kegagalan pesakit dalam mengawal pengambilan karbohidrat dan bukan pengambilan gula.

Sebelum mengambil madu pesakit perlu terlebih dahulu melihat kandungan karbohidrat yang terkandung di dalam madu tersebut. Seperti madu asli Forever Living, kandungan karbohidrat adalah 18g iaitu kira-kira hanya 6% berdasarkan 2,000 kalori diet harian dan madu ini adalah madu asli yang hanya mengandungi bahan semulajadi tanpa ada gula tambahan. 

Secara ringkasnya madu adalah pemanis yang sihat jika hendak dibandingkan dengan gula seperti gula putih. Pesakit diabetes yang ingin mengambil madu asli forever living dalam minuman atau makanan perlu mengambil dalam kuantiti tertentu yang sedikit sahaja dan adalah lebih baik mendapat nasihat daripada doctor masing-masing.

Menggunakan madu dalam jumlah yang sedikit tidak akan menyebabkan paras glukosa dalam darah meningkat mendadak. Pesakit diabetes boleh mengambil madu sebagai diet yang sihat dan perlu memantau gula dalam darah dengan kerap.

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan madu ini atau mana-mana produk Forever Living, boleh terus hubungi Kak Mar, KLIK DI SINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *